Taxi opleiding

Taxi opleiding bij Rijschool Rijswijk

Taxichauffeur worden is iets unieks. Een taxi chauffeur opleiding en daarbij het taxidiploma is verplicht voor iedereen die na 1 juli 2011 taxichauffeur is geworden of nog taxichauffeur wil worden. Deze ontvang je als het Basisdiploma Taxi hebt behaald, u kunt eerst het theorie-examen doen en daarna het praktijkexamen, maar andersom mag ook.. Uiteraard dien je te beschikken over een rijbewijs. Iedereen weet dat taxichauffeurs veel meemaken. Doordat elke klant anders is, blijft het werk veelzijdig en interessant. Van kleine ritjes met oude dames die naar hun bingoavond willen, tot aan de verre rit naar Parijs met de zakenman die z’n vliegtuig heeft gemist: als taxichauffeur weet je nooit wat de dag zal brengen. Jij zorgt ervoor dat de klant veilig en comfortabel op hun plaats van bestemming aankomt. Veel chauffeurs zijn goed in hun vak, maar de consument stelt steeds hogere eisen. Om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen, voerde het ministerie daarom een verplicht examen in. De chauffeurspas kun je verkrijgen nadat je het examen goed hebt afgelegd. De opleiding tot taxichauffeur is één van onze kwaliteitsopleidingen. Veilig Verkeer Nederland kiest ook voor Rijschool Rijswijk. Waarom u dan niet?

Rijschool Rijswijk biedt u:

– de mogelijkheid snel met de opleiding te starten;
– lessen van zeer hoog niveau;
– persoonlijke begeleiding;
– zeer scherp lestarief;
(bel voor de voorwaarden of maak een afspraak).

Theorie-examen taxi

Hieronder vindt u een selectie van de inhoud van de theorie lessen die u krijgt als u de opleiding tot taxichauffeur volgt:

1. Verkeerswetgeving
2. Wet- en regelgeving met betrekking tot het taxivervoer
3. Administratie en documenten
4. Ritvoorbereiding en ritprijs
5. Veilige verkeersdeelname
6. Optreden bij verkeersongevallen
7. Communicatie
8. Klantgerichtheid en beroepshouding
9. Conflictsituaties en eigen gedrag
10. Handelen bij agressie
11. Afhandelen van klachten
12. Topografische kennis van Nederland
13. Professioneel rijgedrag

Praktijkexamen

U kunt bij deze taxi chauffeur opleiding voor het taxichauffeur worden de keuze maken tussen twee trajecten, namelijk:

•    Contractvervoer (beperkte certificering)
•    Straattaxi (volledig gecertificeerd)

Belangrijk is om dit aan te geven voordat u start met de taxichauffeur opleiding. Rijschool Rijswijk biedt verschillende praktijkpakketten aan, informeer naar de mogelijkheden. Het praktijkexamen bestaat uit een praktijk-rit met direct aansluitend een mondelinge toets over het examenonderdeel schadeformulier. Tijdens de praktijk-rit krijgt men twee opdrachten: door de examinator wordt een straat opgegeven die men goed uit het hoofd moet aanrijden zonder gebruik van hulpmiddelen (navigatiesysteem of stratenboek) en een route rijden met navigatie / een route rijden op aanwijzing van de examinator. U wordt onder andere getest op de volgende onderdelen:

1. Klantgerichtheid
2. Kennis van het voertuig
3. Handelen bij ongelukken en ongevallen
4. Wet- en regelgeving
5. Rijvaardigheid en stratenkennis
6. Kennis en toepassing van de taxitariefstructuur
7. Milieuvriendelijk rijden

Translate »
Klantenservice - online
Hulp nodig?
Rijschool Rijswijk
Hoi,👋
Kan ik u ergens mee van dienst zijn?