Stagementor/ WRM stagebegeleider IBKI

WRM stagementor IBKI / WRM stagebegeleider

Bent u toekomstige rij-instructeur? Ben u in het fase 3 stagebeoordeling van u opleiding? Bent u opzoek naar een stagementor/ stagebegeleider die u help stagen op u eind examen? Dan bent u bij Rijschool Rijswijk op de juiste adres, wij beiden de toekomstige rijinstructeurs een stage plek voor categorie A motor, B auto. Na een voldoende resultaat voor examenfase 1 en 2 moet de toekomstige instructeur – de stagiair – stage lopen bij een rijschool:

Een rijinstructeur die bezig is met stagebeoordeling fase 3a van zijn opleiding categorie B moet praktijkstage van 40 uur met portfolio onder begeleiding van een stagementor stage lopen.

Categorie B
– Ten minste 5 passieve uren (in de auto observeren van een les van de stagebegeleider/stagementor), waarvan 1 uur bestaat uit het meerijden met een CBR-praktijkexamen of tussentijdse toets (TTT) van een leerling van uw stagementor.
– Ten minste 35 actieve uren (zelf lesgeven aan een echte rijbewijs leerling).

Categorie A
– Ten minste 20 actieve uren (zelf les geven aan een echte rijbewijs leerling).

Het belangrijkste deel van stagebeoordeling fase 3/stage bestaat uit het leren begeleiden van een aanstaande rijbewijs leerling. U als rijinstructeur moet aan het eind van uw verplichte stage bij een rijschool examen doen bij het IBKI. Om dit tot een succes te maken; zorgt uw stagementor tijdens u stage bij Rijschool Rijswijk met u aan de slaag te gaan volgens IBKI vastgelegd daarvoor gemaakt protocol.

Juist op deze stage komen dan ook de volgende zaken aan bod:

– De leerprocessen
– Opbouw van een praktijkles/rijonderwijs
– Handelingsanalyses
– De rijprocedure en het protocol.

Omdat onze instructeurs de volgende kwaliteiten beschikken; heeft u als stagiair relatief hoge kans op u examen bij IBKI.

– Onze stagementoren/stagebegeleiders zijn langer dan vijf jaar in het bezit van een WRM-certificaat.
– Onze stagementoren/stagebegeleiders hebben een Bijscholing gedaan bij De VerkeersAcademie voor Stagementor om de kans voor onze stagiairs te verhogen bij het slagen van hun examen bij IBKI.
– Onze stagementoren/begeleiders zijn stagementor gecertificeerd.
– Tijdens uw stage geeft onze stagiairs les aan een echte rijbewijs leerling, dus een leerling die lessen volgt om zijn rijbewijs te gaan halen bij het CBR.
– Bij het geven van de rijlessen worden er beoordelingsprotocol gebruikt voor onze stagiairs, dat is namelijk het zelfde protocol waarmee uw tijdens de praktijkbegeleidingen, die u moet afleggen bij IBKI gebruikt wordt.

Kosten voor de stage WRM A zijn € 850,-

Kosten voor de stage WRM B zijn € 850,-

(Bijkomende kosten € 25,- administratiekosten, € 25 portfolio kosten)

Onze instructeur is in het bezit van een geldige lesbevoegdheid voor categorieën: A,B,BE,C,CE,D,DE,T, Taxi, RIS-Instructeur, OGS+ Rij-docent/Instructeur ( Rijinstructeur optische en  geluidssignalen ). Verder bezit onze stagementor de kennis dat hij opgedaan heeft bij het CBR. Onze stagementor is examinator rijvaardigheid bij het CBR geweest en hierdoor heeft hij ontzettend veel vakinhoudelijke kennis. Kennis van TOP-internet en verschillende geautomatiseerde agenda systemen. Onze docent/rijinstructeur is gecertificeerd in Instructeurs-coach en stage-mentor en Faalangst instructeur.  

Herintrederstraject Stage

Heeft u aan de IBKI voorwaardes niet voldoen en u WRM bevoegdheidspas/WRM-certificaat is niet meer geldig? U moet een herintrederstraject volgen met een stage van 20 actieve uren voor categorie B? Ook dan helpen wij u.

Het belangrijkste deel van deze stage in fase 3 bestaat uit het leren begeleiden van een ervaren rij-instructeur die vastgeroest is in oude gewoontes. Deze rij-instructeur moet aan het eind van zijn verplichte stage bij een rijschool, examen doen bij het IBKI. Om dit tot een succes te laten verlopen, moet de stagementor goed op de hoogte zijn van de hieraan gestelde eisen. Deze zijn vastgelegd in een daarvoor gemaakt protocol.

Onze docent is ook niet vastgeroest in oude gewoontes en hij doe dingen niet omdat “het eenmaal zo gaat’. Hij kent de wetgeving en Rijprocedure als een vakman. Zijn aanpak verschilt daarom van andere rijscholen. Tijdens de les krijg je begeleiding van ervaren docent, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend, in het geven van IBKI-protocollen als de huidige fase 3. Tijdens deze stage komen dan ook de volgende zaken aan bod: de leerprocessen, de opbouw van een praktijkles, handelingsanalyses, de rijprocedure en het protocol.

Kosten voor Herintreders stage WRM B zijn € 850,-

Informatie aanvragen

Wil je meer weten over Rijschool Rijswijk? Over de mogelijkheden voor jou bij ons? Of heb je een vraag naar aanleiding van onze website? Dan kun je contact formulier invullen voor meer informatie aanvragen.

Translate »
Klantenservice - online
Hulp nodig?
Rijschool Rijswijk
Hoi,👋
Kan ik u ergens mee van dienst zijn?