Motor opleiding

Motorrijlessen bij Rijschool Rijswijk

Bij Rijschool Rijswijk staat het plezier van het motorrijden voorop.  De instructeurs hebben jarenlange ervaring en zijn zeer gemotiveerd. De instructeurs zullen jou volgen tijdens de motorlessen en zij zullen ervoor zorgen dat motorrijden jouw grote hobby wordt. De 1e les bij onze rijschool. Je begint de opleiding met voertuigbeheersing, te beginnen op een geschikte parkeerplaats. Je leert dan eerst hoe je moet sturen, remmen en natuurlijk ook hoe te blijven zitten. Je hebt immers maar 2 wielen, en een motor is een zwaar voertuig. Het examen “voertuigbeheersing” dient dan ook om te laten zien dat je de motor volledig onder controle hebt. Na dit examendeel: 1, gaat de opleiding verder met examendeel: 2, de “verkeersdeelname”. Tijdens het examen “verkeersdeelname” laat je zien dat je op een vlotte, en vooral veilige manier volgens de verkeersregels aan het verkeer kunt deelnemen.

Categorieën 

Je kunt ook rechtstreeks je rijbewijs halen voor A2 en A. Voor A2 moet je dan minimaal 20 jaar zijn, voor A minimaal 24 jaar. Voor beide categorieën moet je dan een theorie-examen en de twee praktijkexamens doen. Als je jonger bent dan 20 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1). Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op die leeftijd mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens (voertuigbeheersing en verkeersdeelneming) doen voor het rijbewijs A1. Minimaal 2 jaar na het behalen van A1 kun je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen. Minimaal 2 jaar na het behalen van A2 mag je overstappen naar de motor met onbeperkt vermogen (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen.

Kleding en theorie-examen

Bij het behalen van je motorrijbewijs, moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Als je geen autorijbewijs hebt (waarbij dit onderdeel ook al behandeld wordt) moet je eerst dit certificaat behalen, voordat de opleiding begint. Ben je wel in het bezit van een autorijbewijs, is het theoriecertificaat pas nodig zodra je begint met het examen “verkeersdeelname”. Wat betreft kleding . Daar moet je zelf voor zorgen. Wij hadden alle kleding in alle maten maar toch krijgen veel leerlingen kriebels om hun eigen kleren mee te nemen vanwege het hygiëne. Om die reden hebben wij geen kleding meer beschikbaar voor leerlingen. Wil je nu geen motor kleding nog kopen geen probleem .Wel moet je zorgen voor je lessen een paar sterke schoenen, die ook de enkels bedekken, een spijkerboek en handschoenen. Als je nu al de kriebels krijgt en meteen kleding wilt gaan aanschaffen, dan kun je het bij ons nu bestellen voor 10 % korting!